ÜNİPERSEN:Üniversite Çalışanları 3 yıldır oyalanıyor

TAKİP ET

“İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği”  konusunu gündeme getiren ÜNİPERSEN, '' Üniversite Çalışanları 3 yıldır oyalanıyor. '' 

Üniversite idari personelinin tayin ve nakil konusu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan ÜNİPERSEN'in açıklaması şöyle:

6. ve 7. Dönem Toplu Sözleşmelerinde Üniversite İdari Personelinin Tayin Sorununa İlişkin çalışma yapılması kararı alınmış. Cumhurbaşkanı bizzat kürsüde bu sorunun çözüleceğinin sözünü vermiş olmasına ve YÖK Üniversite Çalışanları için ilk adım atıldı diyerek 26.02.2024 tarihinde “İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği” konulu yazısıyla tüm üniversitelerden talep toplamıştır. Fakat Maalesef tam 123 gündür ne ortaya konulan bir çalışma var ne bir takvim ne de bir açıklama var.

Üniversite Çalışanları 3 yıldır bu konuyla oyalanırken ve bir yaz döneminin daha ortasına gelmiş durumdayız. Temmuz sonuna kadar açıklama yapılmazsa üniversite çalışanları 1 yıl daha ailesinden, memleketinden, çocuklarından ayrı yaşamak durumunda kalacak. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tayin hakkı belli bir sisteme bağlanmışken, üniversitelerde hala bu yönde bir çalışma olmamasını kabul etmiyoruz. Bununla birlikte kurumda verilen hiçbir tazminattan faydalanmayan üniversite çalışanlarına Yükseköğretim Tazminatı verilmesini talep ediyoruz.

Bu Nedenle;

01 TEMMUZ 2024 Pazartesi saat : 11:30’da “TAYİN NAKİL HAKKIMIZ NEREDE”  diyerek sesimizi duyurmak için Üyelerimiz ve Çalışma Arkadaşlarımız ile yeniden YÖK önünde EYLEMDEYİZ… Sesimizi Duyan Olmazsa?

02 Temmuz 2024 Salı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Önündeyiz. Yine Sesimizi duyan olmazsa?

03 Temmuz 2024 Çarşamba TBMM önündeyiz. Yine sesimizi duyan olmazsa?

04 Temmuz 2024 Perşembe AK PARTİ Önündeyiz. Yine Sesimizi duyan olmazsa?

05 Temmuz 2024 Cuma CHP Önündeyiz.

Eylemlerimiz ve mücadelemiz sonuç alana kadar kararlılıkla süreceğini buradan kamuoyuna bildiriyoruz. Tüm Üniversite Çalışanlarımızdan, Tüm Basın Mensuplarından, Tüm Paydaşlarımızdan bu haklı mücadelemizde desteklerini bekliyoruz.     

Mücadelemiz büyük ve zorlu bir mücadele. Üniversite İdari Personelinin sahipsiz olmadığının gösterilmesi, Üniversite İdari Personelinin bu devlettin memuru olduğunun gösterilmesi mücadelesidir. O yüzden bu mücadele başarılı olmak zorundadır. Geleceğini düşünen herkes bu mücadeleye sahip çıkmalıdır. Siyasi öğretmen sendikalarında kalmanın bir anlamı ve bizlere faydası olmadığını geçmişten bugüne baktığımızda en temel hakkımız olan Tayin – Nakil hakkına bile sahip olmamız bunu açıkça göstermektedir. Bizler tam anlamıyla bir araya gelemez Üni-Per-Sen çatısı altında toplanmaz isek bu devran böyle geldi böylede devam edip gideceği açıktır. Mücadelemize güç verin, elimizi güçlendirin üyeliklerinizi ailenizin yanına sendikanıza alınız. Hep birlikte haklarımızı sahip çıkalım bu sorunları bir an önce çözelim. 

ÜNİPERSEN, hizmet üretmeye, Üniversite Çalışanlarının Sesi, Umudu olmaya, Çalışma arkadaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor.

Tüm bu çalışmaları Çalışma arkadaşlarımızdan tüm sendikalardan daha az aidat keserek yapmaya devam ediyor. Halen haklarımızı savunmayan bizlere zerre faydası olmayan bizleri düşünmeyen bizim dertlerimizi dert edinmeyen siyasi öğretmen sendikalarına bir de daha fazla aidat ödemek zorunda değilsiniz.

 

ÜNİPERSEN Üniversite Çalışanları 3 yıldır oyalanıyor.  Üniversite Çalışanları 3 yıldır oyalanıyor.