Türkiye, Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kuracak

TAKİP ET

İsrail'in hastane saldırısı dünyayı ayağa kaldırdı. Türkiye'den Gazze'deki hastane katliamı sonrası ilk hamle! Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

İnsanlık dün gece saatlerinde korkunç bir saldırıya şahit oldu. 7 Ekim'den beri saldırıların dozunun giderek arttığı Gazze'de bu kez hastane hedef alındı, 500'den fazla sivil öldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in hastane katliamına en sert tepki gösteren isimlerden oldu. Türkiye'nin bu konuda adım atmak için harekete geçtiğini bildiren Bakan Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nden üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerin detaylarını paylaştı.

Sağlık Bakanlığı'nın Gazze’ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiğini ve uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmelerin de devam ettiğini belirten Koca, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"Gazze’de Al-Ahli Arab Hastanesine yapılan insanlık dışı saldırının ardından Dünya Sağlık Örgütü’nün en üst yöneticileri dâhil olmak üzere birçok uluslararası muhatabımla telefon diplomasisi gerçekleştirdim. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği düşüncesi, yaptığım görüşmelerde temel nokta oldu. Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir. Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir.