TASARRUF TEDBİRLERİ İÇİN BUGÜN DÜĞMEYE BASILIYOR

TAKİP ET

TASARRUF TEDBİRLERİ İÇİN BUGÜN DÜĞMEYE BASILIYOR. ZORUNLU İHTİYAÇLAR DIŞINDA HİÇBİR HARCAMAYA İZİN VERİLMEYECEK.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Toplantı saat 10.00'da başlayacak. Kamuda tasarruf tedbirleri genişletiliyor. A'dan Z'ye tüm kalemler gözden geçirilecek. Kurumların tamamı elini taşın altına koyacak.

Sadece yüzde 65'i biten yatırımlar tamamlanacak. Zorunlu ihtiyaçlar dışında hiçbir harcamaya izin verilmeyecek. Yeni yatırımlara başlanmayacak. Tedbirlere uymayan kamu kurumları uyarılacak. Tasarruf sayesinde bütçe rahatlayacak. Açık azalacak.

Yeni binalarla ilgili, yeni taşıt alımlarıyla ilgili, yeni personel alımlarıyla ilgili daha verimli alanlara yönlendirilmesi, daha bütçeye uygun olarak bu harcamaların yapılması ön plana çıkacak.

Orta vadeli programdaki yüzde 3'lük hedefin yakalanması adına bu yıl içerisinde yüz milyar lira ilk etapta ama daha sonraki aşamalarda 100 milyar TL'nin genişletilerek bu tasarrufların arttırılması hedefleniyor.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Cevdet Yılmaz Mehmet Şimşek