Orjinal Cpanel Lisans Sağlayıcısı

TAKİP ET

Lisanslı kontrol panelleri sayesinde web sitelerin yayınlanması ve yönetilmesi kolay bir iş haline geldi. Komut ekranına kod yazma zahmetinden kurtaran bu paneller hem profesyoneller hem de amatörlerin rahatlıkla kullanabildiği arayüzlere sahip. Site ve sunucu yönetiminde tüm hizmetleri tek bir yerden yönetme imkânı sunmaları, kontrol panellerine ilgiyi artırıyor. Linux tabanlı hosting sunucularında çalışan cPanel bu bağlamda birçok kolaylığa sahip. cPanel’in hem kullanıcı hem de sunucu yönetim arabirimi sayesinde webmasterlar hız ve zaman kazanıyor. cPanel’in çevrimiçi grafik arabirimleri, hosting çalışmalarına yeni başlayan kullanıcılar için bile oldukça kolay. Eğer kendi web sitenizi kurmak ve yönetmek istiyorsanız cPanel lisans alarak gerekli tüm süreçleri basit birkaç tıklamayla gerçekleştirebilirsiniz. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz konularda ise hosting firmanızın teknik danışmanlık desteğinden yararlanabilirsiniz.

 

Web Site ve Sunucu Yönetimi

 

Günümüzde web site tasarımı ve yönetimi popüler iş kollarından biri haline geldi. Hem kurumsal firmalar hem de freelancerlar web sitelere bu hizmetleri sağlıyor. Web geliştiriciler ise kalite standartlarını yükseltiyor. Web projelerinde kullanılan pek çok yazılım, panel, arayüz, tool vardır. Ne var ki bazı programlar bazı sunucu altyapılarında çalışmaz. Bu nedenle aslında tüm süreçlerin planlı ilerlemesi gerekir. Bir web sitesinin kurulumu ve sunucuya yüklenmesi bazen aylar süren çalışmalara ihtiyaç duyar. Siteyi yayına açtıktan sonra operasyonu sağlıklı şekilde sürdürmek de her zaman kolay olmaz. Sunucuya eklenecek her yeni özellik, diğer programlar için bir risk taşır. Bu riskleri azaltmak için sunucu yedeklemesi yapmak asla ihmal edilmemesi gereken bir iştir. Bu bağlamda sunucu ile kontrol paneli ve eklentiler arasındaki uyumluluk da önemlidir. Bu sayede hem riskler azalır hem de süreçler daha hızlı ilerler.

 

Lisanslı kontrol paneli üreticileri, web site ve sunucu yönetiminde pek çok süreci kolaylaştırıyor. Bu üreticilerden biri olan cPanel halihazırda dünya genelinde önemli bir kullanıcı kitlesine hizmet veriyor. Hatta web yönetimi geçmişine sahip olmayan kullanıcılar bile cPanel lisans ile birçok ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabiliyor. Linux tabanlı hosting sunucu hizmetlerinden yararlanıyorsanız, istediğiniz işlemleri yapmak için cPanel üzerinden sadece ilgili ekranları açmanız yeterlidir. Bu sayede örneğin sitenizi sunucuya yükleyebilirsiniz. Veya başka bir sunucuya taşıyabilirsiniz. Bu işlemler için herhangi bir kod ezberlemenize gerek yok. SSL sertifikası yüklemek veya subdomain eklemek için de web geliştiricisi olmanız gerekmiyor. Ayrıca mail hesap yönetimi, otomatik cevaplayıcı, disk ve kaynak kullanımını görüntüleme, trafik bilgilerini inceleme gibi pek çok konuda da cPanel’in sağladığı kolaylıklar oldukça yüksek.

 

Tarayıcı Üzerinden Site ve Sunucu Yönetimi

 

Eskiden web site ve sunucu yönetimi hiç de kolay bir iş değildi. En küçük bir işlem için bile komut ekranını kullanmak gerekiyordu. Üstelik ekrana birçok kod yazmak, hata yapınca tüm kodları yenilemek gerekiyordu. Lisanslı kontrol panellerinin kullanıcı dostu arayüzleri sayesinde artık durum çok farklı. cPanel’e tarayıcı üzerinden erişim sağlamak bu bağlamda büyük bir avantaj. Komut ekranı yerine kendi tarayıcısını kullanan kullanıcı, web site ve sunucu yönetim işlerinde daha emin adımlarla hareket edebiliyor. Giriş için site adı veya hosting sağlayıcınızın verdiği kullanıcı adı ile şifrenizi kullanmanız yeterli. Bu yolla erişeceğiniz cPanel anadizini sayesinde web dosyalarını yayınlamak, mail hesabı oluşturmak ve daha pek çok işlemi kolayca yapmak mümkün. Web geliştirici olmasanız bile cPanel lisans sayesinde tarayıcınızı kullanarak web operasyonunuzu optimize etme imkanına sahipsiniz.

 

Bilgi Teknolojileri Harcamalarınızdan Tasarruf İmkânı

Yaptığınız işleri web ortamına taşıyıp daha fazla kullanıcıya ulaşmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için iyi bir web sitenizin olması gerekir. Günümüzde web tasarımı alanında pek çok çözüme daha kolay ulaşmak mümkündür. Uygun bir fiyata satın alacağınız hazır bir tema web site ihtiyacınızı karşılar. Bu bağlamda örneğin WordPress dünya genelinde en yaygın içerik yönetim platformlarından biri konumunda. WordPress üzerinden çalıştıracağınız hazır temanızı ihtiyaçlarınıza göre özelleştirdiğinizde site tarafında önemli bir süreci tamamlamış olursunuz. Ancak bu yeterli değildir. Siteniz için hosting hizmeti almanız ve sitenizi sunucuya yüklemeniz gerekir. Bu süreçler hakkında bilgisi olmayan kullanıcılar başka yerlerden hizmet alma yoluna gidebiliyor. Haliyle bilgi teknolojileri harcamaları artıyor.

 

İster amatörler için olsun isterse kurumsal firmalar için cPanel lisans bu bağlamda ciddi bir maliyet avantajı sağlamakta. Örneğin siteniz için WordPress kurulumu gerçekleştirmek istiyor olabilirsiniz. cPanel’deki entegre çözümler sayesinde bu işlemi saniyeler içinde yapmanız mümkün. İlgili ekranda etkinleştirme seçeneğini işaretlediğinizde cPanel otomasyonu WordPress’i etkin hale getirir. cPanel’le SSL sertifikası yüklemek de son derece basit bir iş. Güvenlik sekmesinin altındaki SSL/TLS butonunu tıkladığınızda sistem sizi ilgili ekranlara ulaştırıyor. Domain yönlendirmesi yapmak için Etki Alanları bölümünden Yeniden Yönlendirmeler kısmını tıklamanız yeterli. Yeni alan adı eklemek için ise Eklenti Etki Alanları kısmından Etki Alanı Ekle butonuna basabilirsiniz. Bunlar gibi daha pek çok işlemi yapmak için cPanel harika çözümlere sahip. Dolayısıyla siteniz için BT harcamalarınızdan tasarruf yapmak isterseniz cPanel lisans ile işe başlayabilirsiniz.

 

cPanel Lisans Satın Almak İçin Adresiniz daha.net!

 

Web site yayını ve yönetiminde cPanel lisans gerçekten de pratik çözümlere sahip. Linux tabanlı hosting sunucusu üzerinden yayın yapacaksanız istediğiniz tüm işlemleri cPanel lisans ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Lisans satın alma işlemleriniz için ise sektörün öncü firması daha.net’i tercih edebilirsiniz. 2010 yılında Kanada merkezli SoftCom Group Inc. Ortaklığıyla kurulan daha.net, o günden bu yana teknik altyapı yatırımlarına büyük önem vermekte. Ve hizmet kalitesini sürekli artırmakta. 2012 yılında SoftCom’un Ingram Micro tarafından satın alınması, daha.net’in Microsoft, Comodo, cPanel gibi dünya devleriyle daha yakın ilişkiler kurmasını sağladı.

 

daha.net ekibi olarak bugüne kadar binlerce kullanıcıya cPanel lisans satışı gerçekleştirdik. Lisans kurulum süreçlerinde karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olduk. Lisans satın alan kullanıcılarımız cPanel üzerinden istedikleri işlemleri kolayca gerçekleştiriyor. Fakat şu noktayı özellikle belirtelim. Biz burada sadece lisans satışı gerçekleştirmekteyiz. Satın alacağınız bu hizmete cPanel kurulumu dahil değildir. cPanel’i kurmak için kurulum sayfasındaki komutları kullanabilirsiniz. Ancak kurulum öncesinde lisanslı cPanel yazılımını satın almanız gerekiyor. Bu ürün yalnızca belirtilen IP adresinde çalışmaktadır. Bu nedenle satın alma sürecinde IP adresinizi doğru belirtmeniz gerekmekte.

 

Kaynak : https://www.daha.net/