Karaman'ın en tecrübeli belediye başkan aday adayı Mustafa Bayır iddialı konuştu

TAKİP ET

Oldukça iddialı ve çarpıcı açıklamalarda bulunan Mustafa Bayır, adaylık şansı verildiği takdirde Karaman'da rekor oyla seçimi kazanacağını söyledi. AK Parti Karaman Belediye Başkan aday adayı Mustafa Bayır, Karaman'ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve şehri marka bir şehir haline getirmek için çeşitli projeler üzerinde çalıştığını söyledi.

31 Mart 2024 pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için Karaman Belediye Başkanı aday adaylığı için AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanlığından aylar önce istifa eden Mustafa Bayır, en önemli projesinin Karaman'ın ve Karaman halkının kalkınması, yaşam kalitesinin artması ve vatandaşların refahının yükseltilmesi olduğunu söyledi.  

Yaklaşık 35 yıllık siyasi kariyerine birçok başarıları sığdıran tecrübeli siyasetçi Mustafa Bayır,  ''Kendime projelerime olan güvenim sonsuz Belediye başkanlık makamının hakkını verecek donanıma sahibim ve göreve hazırım. Yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak milyonlarca gencimiz var. Karaman'da gençlere ve gençliğe önem vereceğim.  Gençlere ve kadınlara yönelik projelerim var'' dedi 

Kamuoyunun yakından tanıdığı tecrübeli siyasetçi Mustafa Bayır, seçilmesi durumunda Karaman'ın tüm mahallerine eşit hizmet sunacağını belirtti. Bayır, geçmiş siyasi deneyimlerini ve Karaman'a olan bağlılığını vurgulayarak, destekçilerine teşekkür etti ve göreve hazır olduğunu söyledi. 1958 doğumlu olan Mustafa Bayır,  1984 Yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Siyasete öğrencilik yıllarınada Milli Türk Talebe Birliği, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi'den sonra  ve AK Parti' de devam etti.  İl Genel Meclisi Üyeliği, İl Genel Meclisi Başkanlığı, Ticaret Borsası Meclis üyeliği yaptı. Aynı Zaman'da Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti teşkilatlarının yönetiminde görev aldı. Siyasetin yanı sıra çok sayıda dernek ve vakıfta görev aldı.  Mustafa Bayır, 2009 yılında İl Genel Meclisi Üyeliğinden İstifa edip, AK Parti 3 sıra Milletvekili adayı oldu ve az farkla seçilemedi, 2018 yılında tekrar milletvekili aday adayı oldu. 2021 yılından beri AK Parti Karaman Merkez İlçe başkanı olarak görev yapan Bayır, Karaman Belediye Başkanlığına aday olabilmek için merkez ilçe başkanlığından istifa etti. 

Uzun yıllar Karaman'da çeşitli siyasi görevleri başarı ile yürüten ve AK Parti Karaman teşkilatın sevilen isimlerinden Karaman Belediye Başkanı aday adayı Mustafa Bayır, aday adayı olma nedenlerini şu şekilde açıkladı: Öncelikle, üç dönem AK Parti'den geçmiş dönemlerde Belediye Başkanlığı yapan Ali Kantürk, Kamil Uğur ve Ertuğrul Çalışkan' a teşekkür eden Bayır,  Karaman halkının AK Parti belediyeciliğini özlediğini söyledi. Kendisinin siyaset ve yerel yöneticilik alanında tecrübeli olduğunu vurgulayan Bayır, Karaman’ın hızla artan nüfusu ve sorunlarına çözüm getirecek projelere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, herkesi eşit mesafede kucaklayacak bir anlayışa sahip olduğunu ve Karaman’a sorumluluk bilinciyle hizmet edeceğine inandığını ifade etti.  Bayır, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak halkın nabzını tutacağını ve Karaman’ın her bir noktasına hizmet edebileceğini söyledi. Son olarak, bilimsel esaslara dayanan projelere ve kendisine olan güveniyle, Karaman’ın mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik içinde bir şehir olması için aday adayı olduğunu belirtti.

Karaman Belediye Başkanlığa aday adaylığının nedenlerini ve hedeflerini anlatan Mustafa Bayır., aday adayı olma sebepleri arasında, geçmişteki siyasi deneyimleri ve yerel yöneticilik tecrübesine sahip olması, Karaman'ın hızla artan nüfus ve sorunlarına çözüm getirecek projelere sahip olması, herkesi eşit şekilde kucaklayacak bir anlayışa sahip olması ve Karaman halkına ve Karaman'a sorumluluk bilinciyle hizmet etme isteği yer alıyor. Bayır, aday adaylığı sürecinde desteklerini esirgemeyen teveccüh gösteren parti yetkililerine, partili partisiz tüm vatandaşlaraı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehrin ileri gelen kanaat önderlerine  teşekkür etti. 

Karaman için projelerinin hazır olduğunu ifade eden Bayır, önümüzdeki süreçte projelerini ve yol haritasını detaylı bir şekilde paylaşacağını belirtti.

AK Parti Karaman Belediye Başkan aday adayı Mustafa Bayır, Karaman’ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve şehri marka bir şehir haline getirmek için çeşitli projeler üzerinde çalıştığını belirtti. Bayır'ın projeleri arasında şehir planlaması, altyapı geliştirme, ulaşım ve trafik düzenlemeleri, çevre koruma, kültür ve turizm alanlarındaki gibi projeler yer alıyor.

Karaman’ın nüfusunun hızla arttığına dikkat çekerek, bu durumun beraberinde yeni sorunları da getirdiğini ifade etti. Bu sorunların çözümü için sürdürülebilir ve kapsayıcı projeler hazırladığını vurguladı. Ayrıca, Karaman’ın tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve çiftçilere destek olmak amacıyla tarımsal projeler üzerinde çalıştığını belirtti.

Bayır, sosyal belediyecilik anlayışının önemine de değinildi. Halkın ihtiyaçlarına duyarlı, eşitlikçi ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğini ve halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak hizmetler sunmayı hedeflediğini dile getirdi. Ayrıca, şehirdeki gençlerin istihdamı, kadınların güçlendirilmesi ve engelli vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi gibi konulara da öncelik vereceğini belirtti.

En önemli projesinin Karaman'ın ve Karaman halkının kalkınması, yaşam kalitesinin artması ve vatandaşların refahının yükseltilmesi olduğunu ifade eden AK Parti Karaman Belediye Başkan aday adayı Mustafa Bayır, seçilmesi halinde projelerini destekçilerine ve Karaman halkına gerçekleştirmeyi taahhüt etti.

MUSTAFA BAYIR KİMDİR?

1958 yılında Karaman Merkeze bağlı Bayır köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde orta ve lise öğrenimini Karaman İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 Yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Karaman da ticaret hayatına atıldı. Karaman Ticaret Borsasında meclis ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1997 yılında Karaman'ın ileri gelenleri ile birlikte Su Hayır Hizmetleri Vakfını kurarak suyu olmayan köylere, beldelere, içme suyu götürülmesine vesile oldu. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyet üyeliğinde bulundu.

Siyasete Milli Selamet Partisi gençlik kollarında başladı. Daha sonra Refah Partisi il yönetimi ve Fazilet Partisi ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. İlk defa 1989 yılında İl Genel Meclis üyeliğine seçildi. Daha sonra 1994-1999 - 2004-2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde beş dönem üst üste İl Genel Meclis üyeliğine Refah-Fazilet ve AK Parti den seçildi. İl Genel Meclisi'nin birçok komisyonlarında görev aldı. 2009 yılında Vilayetler Hizmet Birliği encümen üyeliğine seçilerek tüm illerimize hizmet etme imkânı buldu.

Ayrıca 2007 yılında AK Parti'den 3. Sıra milletvekili adayı oldu. Çok az bir oyla milletvekili olamadı. 2009 yılında AK Parti'den tekrar İl Genel Meclis üyeliğine seçilerek görevine devam etti. 2011 yılında İl Genel Meclis Başkanlığına seçildi. Bu görevi 3 yıl süre ile sürdürdü. İspanya'ya giderek güneş enerjisinden elektrik üretimi ve Lojistik Merkezleri üzerine araştırmalar yaptı.

İl Özel İdareleri AB'ye hazırlanıyor projesi kapsamında Brüksel'de Vilayetler Hizmet Birliği encümeni olarak AB yetkilileri ile Türkiye de yerel yönetimler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

2011 yılında İl Genel Meclis Başkanı olarak Mevlâna Kalkınma Ajansı yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Konya ve Karaman'ın kalkınması için elinden gelen gayreti göstererek sağlıklı projelerin yapılmasına öncülük etti.

2013 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan teknik gezi çerçevesinde Güney California Lojistik Merkezi, Los Angeles, California Yüksek Okullar Merkezi, California Aydınlatma Teknoloji Merkezi, San Francisco Ticaret Ataşeliği, Silikon Vadisi, Google, Microsoft gibi dev şirketlerle görüş alışverişinde bulundu.

Karamanımıza yapılacak olan Havacılık Meslek Yüksek Okulunun kazandırılmasında görev alarak, Karaman Havacılık, Eğitim Faaliyetlerine ve Muhtaçları Destekleme Derneği Yönetim Kurulunda görev aldı.

2015 yılında görev yapmak üzere hayır sever vatandaş olarak İl Genel Meclisi tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet üyeliğine seçildi. 2022 yılında başlamak üzere 17 ay merkez ilçe başkanlığı yaptı. Genel Merkezin isteği doğrultusunda 2023 Yerel seçimlerinde Karaman Belediye başkanlığı Aday Adaylığı için Karaman Merkez İlçe başkanlığı görevinden istifa etti.

Mustafa Bayır evli ve Altı çocuk babasıdır.