MESUT SOYFİDAN ADAYLIK BAŞVURUSU'NA NEDEN GEÇ KALDI?

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi Karaman Belediye Başkanı adayı Mesut Soyfidan, aday listesini verilen süre içinde teslim edilmediği gerekçesiyle il seçim kurulu tarafından kabul edilmemişti. Neden geç kaldığı ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre dün tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da Salı günü saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Büyük Birlik Partisi Karaman Belediye Başkanı adayı Mesut Soyfidan'ın adaylık başvurusunu saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kuruluna sunması gerekirken, 1 dakika gecikmeyle 17.01'de sunmuştu. 16:57'de seçim kurrulu görevlisini arayarak Adliye binasına girişlerini bildirdiğini ve kendi saatleri 16:59 olmasına rağmen seçim kurulu müdüresi cep telefonu ile konuşuyordu ve saatin 17:01 olduğunu söyledi. Durum üzerine başvuru evraklarını aldı, telefonla bilgi verildiği karşılıklı ile tutanakla imza altına alındı. 

MESUT SOYFİDAN MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

Mesut Soyfidan yanında 3 parti yetkilisi ile birlikte adaylık başvurusunu yapmaya giderken, aracıyla maddi hasarlı trafik kazası geçirdi. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, Seçim kuruluna gideceğinden dolayı, kaza tutanağı ile zaman kaybetmek istememesine rağmen, kazanın şokuyla çok zaman kaybettiğini söyledi.

Soyfidan Tarafına yapılan asılsız ithamlarda dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da ekledi. İtiraz sürecimiz sonuçlanana kadar, adaylığımız devam etmektedir. Gerekli açıklamalar geniş çaplı olarak, kamuoyuna yapılacaktır. Başvuruya giderken neler olduğunu geniş kapsamlı bir kamuoyu açıklaması ile duyuracağını da ekledi.

YSK KARAMAN SEÇİM Karaman Karaman haber Karaman son dakika