Google Ads ile Dönüşümleri Artırın

TAKİP ET

Google Ads ile Dönüşümleri Artırın

 

Google Ads’te dönüşüm oranı genel anlamda herhangi bir reklama tıklandıktan sonra, tıklayan kullanıcıların belirlenmiş bir hedefi ne sıklıkla gerçekleştirdiğini gösterir. Kısaca dönüşüm oranı reklama tıklama ne kadar fazlaysa kişinin gerçekte istediği hedefe ne kadar yakın olduğunu gösteren bir orandır. Genel olarak Google reklam ajansı bunu takip eder ve insanların çok daha iyi bir reklam oluşturmasına yardımcı olur.

Dönüşüm Oranı Nasıl Arttırılır?

Dijital pazarlama kampanyaları etkinliğini geliştirmek ve optimize etmek dönüşüm oranını artırmak için oldukça önemli bir adımdır. Bu anlamda dönüşüm oranlarını artırabilmek için bazı stratejilerin uygulanması gerekir. Bu stratejilere dikkat edildiği takdirde dönüşüm oranları oldukça artar ve insanlar hizmeti çok daha geniş bir kitleye ulaştırabilir. Şirketin kendi ismini tanıtması da bu anlamda oldukça önemlidir.

Hedef Sayfa Optimizasyonu

Hedef sayfası ziyaretçi dönüşümlerinin gerçekleştirebilmesi için kolaylaştırmalıdır. Yani sayfanın hızlı yüklenmesi gerekir. Çünkü insanlar artık bu teknoloji çağında yavaş bir web sitesinin kalitesiz olduğunu düşünebilir. Bununla beraber anlaşılır bir tasarım oluşturmak da dönüşüm oranını oldukça arttıran durumlar arasında yer alır. Google ads, reklam için hedef sayfa optimizasyonuna özen gösterir.

Reklam ve Hedef Sayfa Uyumunu Sağlama

Web sitelerinde en çok tercih edilen ve yapılması gereken durumlardan biri reklam ve hedef sayfa uyumunu sağlamaktır. Yani hedef sayfa içeriği nasılsa reklam metni de tam olarak o şekilde olmalı ve bunu yansıtmalıdır. Birbirini tamamladığı sürece insanlar direkt olarak aradığı reklama gider ancak tam tersi olursa da farklı kelimeler ya da cümleler tercih edilirse bu durumda insanlar, birbirine tutarlı olmadığını düşünür ve o reklamı direkt olarak atlayabilir. Bununla beraber kullanıcı herhangi bir reklama tıkladıktan sonra beklediği bir içeriği bulamazsa dönüşüm oranı oldukça olumsuzdur. Bu hem müşteri kaybına yol açar hem de hizmet sektöründe olan kişinin şirketine oldukça kötü etkiler. Google adwords reklam verme özelliği en iyi şekilde kullanılmalıdır.

A/ B Testi Yapma

Görseller, başlıklar, farklı hedef sayfa tasarımları aslında A/ B testleri yaparak en iyi versiyonu ulaştırabilir. Bu versiyon sayesinde sayfanın en iyi performansı ortaya çıkartılır. Böylece insanlar web sitesine daha çok tercih edebilir. Google reklamları buna çok dikkat ettiği için genel olarak A/ B testi en uygun şekilde olan kişilerin reklamları çok daha öne çıkarır.

Güven Unsurlarını Eklemek

Dönüşüm oranı artırmak için kullanılan en önemli durumlardan biri de güven unsurudur. Güven rozetleri, müşteri logoları, kullanıcı yorumları gibi çeşitli unsurlar ziyaretçilerin güvenini kazanır. Bu da aslında insanların o web sitesinin ya da hizmetin dolandırıcı olup olmadığını anlaması için oldukça kolay bir yöntemdir. İnsanlar farklı kişilerin o hizmet aldığını gördükleri zaman güvenir ve kendileri de o hizmeti tercih edebilir.

Navigasyonu Basit Tutmak

Artık insanların zamanları çok kıymetli olduğu için hedef sayfası içerisinde dikkat dağınıklığına sebep olabilecek unsurlar insanları iten özellikler arasında yer alır. Bu nedenle navigasyon basit tutulmalıdır. Bu da ziyaretçi dönüşümünü yönlendiren en önemli etkenlerden biri olduğu söylenebilir.

Formları Optimize Etmek

Karışık ve uzun formlar aslında insanları oldukça korkuta bilen noktalar arasında yer alır. Bu sebeple formlar olabildiğince basit ve kısa bir şekilde tutulmalıdır. Şu an dolandırıcılık da çok fazla olduğu için kişiler uzun ve karışık olan formlarda herhangi bir hata yaptığı zaman dolandırabileceğini de düşünebilir. Bu sebeple en basiti indirgenerek kolay formlar tercih edilmelidir.

Mobil Uyumluluk

Hedef sayfaların mobil cihazlar üzerinde düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak oldukça önemlidir. Çünkü web sitesi ne olursa olsun bilgisayar üzerinden çalışabilir. Ancak şu an herkes sadece bilgisayar üzerinden web sitelerini tercih etmiyor. Pek çok kişi mobil üzerinden kolay bir şekilde hizmeti ulaşmak istiyor. Bu sebeple mobil uyumluluk oldukça önemlidir. Mobil cihazlarda düzgün çalışması o sayfayı oldukça ileri götürür. Şu an pek çok kullanıcı mobil cihazlar üzerinden erişim sağladığı söylenebilir.

Teklifler ve Promosyonlar

Promosyonlar, indirimler ya da özel teklifler pek çok kişiyi sayfaya çeken reklamlar arasında yer alır. Google ads reklam verme özelliği kullanılacaksa eğer bunun üzerinden çeşitli promosyonlar indirimler yapılabilir. Bu sayede kişiler daha fazla hedef kitleye ulaşım sağlar. İlk seferde daha uygun fiyatlı olsa da bir web sitesinin tanıtımı için oldukça önemlidir. Müşteri arttıkça talep de artar buna yönelik olarak fiyat artışına geçiş yapılabilir.