Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya Çıkarması

TAKİP ET

'Bozkurt İşareti' krizi sonrası Erdoğan'dan milli maç kararı! 6 Temmuz'da Azerbaycan'da düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi programını iptal eden Erdoğan, Almanya'ya giderek Türkiye-Hollanda çeyrek final maçını stadyumdan takip edecek.

ERDOĞAN, BERLİN'E GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Resep tayyip Erdoğan, Cumartesi  22.00'de başlayacak olan  Hollanda - Türkiye Çeyrek Final maçını  Berlin'de izleyecek. Erdoğan'ın Çeyrek final maçını Almanya'da izlemesi kararını, UEFA tarafından milli oyuncumuz Merih Demiral'e soruşturma başlatılmasının ardından aldığı ifade ediliyor.

UEFA'DAN SKANDAL AÇIKLAMA

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır."

DIŞİŞİLERİ'NDEN AÇIKLAMA: KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Avusturya maçında milli futbolcu Merih Demiral'ın sevinç kutlamasına yönelik tepkilere ilişkin, "Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz" ifadesini kullandı.