AK Parti il ve ilçe teşkilat kongreleri ne zaman

TAKİP ET

Edinilen bilgiye göre, AK Parti'de Eylül ve ekim aylarından sonra il ve ilçe teşkilatlarının kongreleri başlayacak. 2025 yılının sonbahar dönemine doğru ise AK Parti'nin olağan kongresini yapması bekleniyor. AK Parti tarihinde ilk defa Karaman Merkezdeki oylarını yüzde ellilerden, yüzde 25'lere kadar düşmesinde payı olan AK Parti Karaman Teşkilatının mevcut il ve merkez ilçe başkanları ile kongreye gidip gitmeyeceği halen belirsizliğini koyuyor.

31 Mart yerel seçimlerinde tarihinde ilk kez ikinci parti durumuna düşen AK Parti'de Cumhurbaşkanına da sunulan taslak takvimde göre, bu sonbaharda, ilçelerden başlayarak kongre sürecinin başlatılması, 2025 yılının mayıs veya eylül ayında ise büyük kongrenin yapılması öngörülüyor.

AK Parti'nin Kızılcahamam'da düzenlediği 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda seçim sonuçları ve kongresi sürecinin değerlendirmesinin ardından kongre hazırlıkları hız kazandı.  Eylül ve ekim aylarından sonra il ve ilçe teşkilatlarının kongreleri başlayacak. 2025 yılının sonbahar dönemine doğru ise AK Parti'nin olağan kongresini yapması bekleniyor.

AK Parti Karaman Teşkilatının