AK PARTİ'DE DEĞİŞİM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

TAKİP ET

31 Mart Yerel Seçimlerinde aldığı sonuçlardan sonra 2. parti konumuna düşen AK Parti'de bir çok il ve ilçe başkanının istifasının isteneceği iddia ediliyor. AK Parti'de değişimin tabandan tavana doğru yapılması bekleniyor. Hatta yerlerine getirilecek isimler için bile çalışmaların başladığı öğrenildi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

31 Mart Yerel seçimlerde beklediği sonucu alamayan AK PARTİ'de teşkilatlardan başlayan değişim süreci önümüzdeki günlerde hız kazanacak. Seçimden sonra Rize,  Adıyaman ve Batman il yönetimi görevden alınmıştı.   AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün "değişim" ana gündemiyle toplandı.   5 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yerel seçimlerin ardından üstüne basa basa vurguladığı 'değişim' talebi ve iç muhasebe masaya yatırıldı.  AK Partinin dünkü MYK toplantısında 7 ilde görev değişimi kararı çıktı.  Karara göre Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan ve Afyonkarahisar İl Başkanları değişti. Bu değişimin daha da artması bekleniyor.  Çok sayıda teşkilatın daha istifasının istenileceği öğrenildi.

31 Mart seçimlerinde Karaman'da tam bir hezimete uğrayan ve bu hezimetin  bir numaralı sorumlusu İl Başkanı Murat Öztürk ve yönetiminin de istifası bekleniyor.

AK Parti AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan